Semih İncedayı: "Pazarda bilinirliğimizi dört kat artırdık."

13 Mart 2023

detail-image

Doğuş Teknoloji Grubu Yönetim Kurulu Başkanımız Semih Incedayi Para Dergisine konuk oldu.Röportajında Doğuş Teknoloji'nin hizmet verdiği alanlardan, 2022 yılında pazardaki büyüme hacminden ve 2023 yılı hedeflerinden, teknoloji dünyasının değerlerinden bahsederek önemli bilgiler verdi.



•Doğuş Teknoloji’den kısaca bahsedebilir misiniz? Hangi alanlarda hizmet veriyorsunuz?


2012 yılında faaliyete geçen şirketimizde bugün, Sistem Entegrasyon, CRM, ERP Çözümleri ile ilgili Yazılım Geliştirme, Veri Analitiği, Teknoloji Operasyonları, Hibrit Bulut Platformu, Siber Güvenlik, Robotik Otomasyon, Blockchain, Smartglass, IoT Uygulamaları, Mobil ve Web Uygulamaları, UI/UX Servisleri gibi çok çeşitli Bilgi Teknolojileri faaliyetlerini içeren geniş bir hizmet alanını yönetiyoruz.



2017 yılında Türkiye’nin sayılı Ar-Ge merkezlerinden biri olduk. Ayrıca, kurum içi girişimcilik kültürünü de benimseyerek, 2021 yılından bu yana grup içerisinde kullanılan uygulamaları ürünleştirme faaliyetlerine başladık.

Teknoloji alanında değer yaratma sürecimizi sadece ürün geliştirme ile sınırlı tutmayarak dünyadaki öncü teknolojilerin müşterilerimizle buluşması için iş ortaklıkları süreçlerini de yönetiyoruz. Şu anda 24 global partnerimiz var. Özellikle siber güvenlik alanında dünyadaki bazı öncü güvenlik uygulamalarının bölgedeki tek iş ortağı konumundayız.

İş ortaklarımızla yaptığımız yatırımlar neticesinde; teknolojiyi en doğru şekilde kullanıp, Blockhain, Metaverse, mobil teknolojiler, giyilebilir teknolojiler ve dijital çözümler ile ilgili çalışmalar gerçekleştiriyor ve elde ettiğimiz sonuçları müşterilerimiz ile paylaşıyoruz. Ayrıca Veri Analitiği, Yapay Zeka ve Makine öğrenmesi modelleri üzerine de ciddi yatırımlarımız bulunuyor.



Yazılım da bizim güçlü kaslarımızdan biri. Kalitenin ön planda olduğu sistemler kurgulayarak düzenli izleme süreçleri ile yazılımda da sürekliliği sağlamayı hedefliyoruz.



• Dışarıya hizmet vermenin yanı sıra ürün de satan bir BT firması olarak ne gibi ürünleriniz bulunuyor?


NLP tabanlı chatbot uygulamamız Lugado, Hibrit çalışma aplikasyonumuz Hybee, birçok konuda farkındalık sağlamak için geliştirdiğimiz Notisecure gibi birden çok sektöre yönelik ürünlerimiz bulunuyor. Hedefimiz, ürünleştirme süreçlerimiz ile çalışanlarımızın fikirlerini ürüne dönüştürüp ilerde bunları şirketleştirme yönünde.



• 2022, Doğuş Teknoloji için nasıl bir yıl oldu?


2022, grup dışı ve global markette çok daha fazla müşteriye teknoloji ile değer kattığımız bir yıl oldu. Grup dışı iş hacmimizi 2021’e göre 4 kat büyüterek pazarda bilinirliğimizi artırdık. Özellikle Bulut, Siber Güvenlik ve RPA teknolojileri dönüşüm yolculuklarında yeni iş ortaklarımız ile verimli bir yıl geçirdiğimizi söyleyebilirim.



Grubumuz bünyesinde bulunan, dijital pazarlama otomasyonu alanında hizmetler sunan Related Digital ve Türkiye, Dubai gibi farklı ülkelerde emlak verisi endeksi sunan Reidin şirketlerimizi de Doğuş Teknoloji çatısı altında buluşturarak Doğuş Grubu’nun teknoloji dikeyini oluşturduk.



2021’de yurtiçinde hem Doğuş Grubu şirketlerine hem de grup dışımüşterilerimize sunduğumuz ürün, hizmet ve servislerimizi yurtdışına da taşımayı hedeflemiştik. Bu hedefimiz doğrultusunda yurt dışı açılımımızı gerçekleştirerek 2022 mayıs ayında Dubai’de DIFC (Dubai International Finance Center)’de, aralık ayında da Katar – QFZ (Qatar Free Zone) içerisinde iki yeni şubemizi kurduk. Bu açılımlarımızla Körfez Bölgesi ülkeleri başta olmak üzere, Avrupa’dan Asya’ya müşteri yelpazemizi genişletmeyi hedefliyoruz.



• Doğuş Teknoloji’nin 2023 planları nelerdir?


Doğuş Teknoloji 2023 yılında da ürünleri, yurtdışı operasyonları, siber güvenlik, hibrit bulut dönüşümü, Intelligent Automation, veri ve uygulama güvenliği, makine öğrenmesi modellemeleri ve uygulama dönüşümü üzerine çalışmalarını sürdürmeye devam edecek. Özellikle siber güvenlik, hibrit çalışmalarımızla birlikte farklı bir boyuta geçti. Bu konuda önlem almayan firmalar yalnızca bilgi değil prestij kaybı da yaşıyor. Biz de siber güvenlik alanında çalışan geniş ekibimizle en uygun çözümleri sunuyoruz. Bu yıl da hizmet ağımızı genişletmeye aralıksız devam edeceğiz.



Doğuş Teknoloji’nin uluslararası pazardaki hedefi ise bölgenin lideri olmak... Bu hedefin en büyük bileşeni olarak da özellikle EMEA bölgesinde lider teknoloji firması haline geleceğiz. Birleşik Arap Emirliği ve Katar başta olmak üzere faaliyetimizi sürdürdüğümüz pazarlarda başladığımız iş geliştirme süreçlerimizi, yeni şirketlerimiz aracılığı ile kuvvetlendirmeyi, ürün, hizmet ve servislerimizle bu pazarlarda kalıcı olmayı hedefliyoruz.



• Doğuş Teknoloji’nin 2023 planları nelerdir?


Bilişim dünyası, hızlı değişen ve gelişen bir alan, 2023 yılında da bu değişim ve gelişimin devam edeceğini öngörüyoruz. Şirketler bu değişime ne kadar hızlı uyum sağlayabilirse pazarda da o ölçüde varlıklarını güçlendirecekler. Bu nedenle her zamankinden daha çevik olmak gerekiyor. Yeni teknolojiler özelinde de bu yıl pek çok gelişme kaydedilecek. Veri, makine öğrenmesi, yapay zeka, IoT, blockchain, siber güvenlik gibi alanlarda önemli gelişmeler olacağını, dijital para birimlerinin kullanımının yaygınlaşacağını ve dijital dönüşüm süreçlerinin hızlanacağını söyleyebiliriz.



Paylaş:

Diğer Haberler