AITR'nin AIWARENESS Etkinlik Serisinin Beşincisine Ev Sahipliği Yaptık.

26 Ocak 2024

detail-image

AI TR ortaklığı ile ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz etkinlikte, moderatörlüğünü Prof. Dr. Altan CAKIR'ın üstlendiği, üretken yapay zeka (GEN AI) üzerine çalışmalarımızın da odak noktası olduğu AIWARENESS etkinliğini gerçekleştirdik.

AIWARENESS etkinliğinin moderatörlüğünü Prof. Dr. Altan Çakır üstlendi. Etkinlikte, "Üretken Yapay Zeka'nın Gelişim Hızı ve İş Dünyasındaki Önemi" konulu bir panelle gerçekleşti. Bu konuda, büyük şirketlerin ve bulut bilişim sağlayıcılarının perspektiflerini paylaşarak, yapay zeka araçlarının kullanımı, farkındalık, uygulama ve iş analitiği konularının önemi vurgulandı.

Konuşmacı olarak katılan Hasan Basri AKIRMAK MSc, Exec-MBA (AWS), "Doğal Dil Anlama (NLU) Alanında Altın Çağ ve Üretken Yapay Zeka'nın Sunduğu Fırsatlar" konusunu detaylı bir şekilde ele aldı. AWS'nin işletmelere yapay zeka ile nasıl değer kattığını Türkiye ve dünya genelinden örneklerle inceledik. Aynı zamanda, üretken yapay zekanın kurumsal kullanımındaki zorlukları da paylaştı.

Veri Bilimi Grup Yöneticimiz Dr. Sezin Tunaboylu Doğuş Teknoloji'den katılan konuşmacı olarak, "Üretken Yapay Zeka'nın İş Dünyası ve Teknoloji Alanındaki Etkileri" konusunu ele aldı. Doğuş Teknoloji olarak geliştirdikleri yenilikçi çözümleri ve sektördeki değişimleri konuştuk, yapay zekanın geleceğini şekillendirecek fikirleri paylaştı. 


Doğuş Teknoloji olarak, değişen ve gelişen teknoloji trendlerini yakından takip ediyor ve müşterilerimize en son teknolojik çözümleri sunabilmek adına sürekli olarak yeniliklere odaklanıyoruz.





Paylaş:

Diğer Haberler