blog
Sıfır Güven Mimarisi: Dijital Dünyada Güvenliği Yeniden İnşa Etmek
Sıfır Güven Mimarisi, "Kimseye güvenme, her erişimi doğrula" ilkesiyle siber güvenlikte yeni bir standart belirliyor.
6 Aralık 2024 | 4 dk
Kimlik Güvenliği: Şifre Yöneticileri ve İki Faktörlü Kimlik Doğrulamanın Gücü
Dijital dünyanın hızla gelişmesiyle birlikte kimlik güvenliği ve şifre güvenliği büyük önem kazandı. Çevrimiçi hesaplarımızı korumanın yolu artık sadece güçlü bir şifre oluşturmakla sınırlı değil
13 Eylül 2024 | 3 dk
Phishing ve Sosyal Mühendislik Saldırılarından Kaçınma Rehberi
Son yıllarda dijital dünya hızlı bir şekilde büyürken, siber tehditler de aynı hızda artış gösterir. Phishing (oltalama) ve sosyal mühendislik saldırıları, en yaygın ve tehlikeli siber saldırı türlerinden biridir. Özellikle Türkiye’de, ünlü içerik üreticisi Ruhi Çenet'in YouTube hesabının üç kez hackerlar tarafından ele geçirilmesi, bu tür saldırıların ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne serer. Bu yazıda, phishing ve sosyal mühendislik saldırılarından nasıl kaçınabileceğinizi ele alacağız ve Doğuş Teknoloji'nin sunduğu çözümleri inceleyeceğiz.
17 Mayıs 2024 | 3 dk
Confidential Computing Nedir? Bulut Bilişim Güvenliği
Confidential Computing, veri güvenliği sağlamak amacıyla kullanılan bir teknolojidir. Özellikle siber güvenlik ve çeşitli sektörlerdeki uygulama alanlarına odaklanarak, Quantum Computing'in etkilerini ve teknolojik dönüşümlere karşı hazırlıklı olma stratejilerini ele alacağız.
07 Aralık 2023 | 4 dk okuma
Kimlik ve Erişim Yönetimi
Kimlik Erişim Yönetimi (Identity Access Management- IAM), bir organizasyonun, kullanıcıların dijital kaynaklarına erişimlerini kontrol etmek, yönetmek ve denetlemek için kullanılan bir dizi teknoloji, politika ve süreçtir.
28 Nisan 2023 | 5 dk okuma
Bilgi Güvenliği Nedir?
Bilgi güvenliği, bilgi teknolojileri (BT) ortamında bulunan verilerin, sistemlerin, ağların ve uygulamaların korunması ve erişilebilirliği gibi konularla ilgilenen bir disiplindir. Bilgi güvenliği, siber suçlar, veri hırsızlığı, kimlik avı saldırıları, kötü amaçlı yazılımlar, ağ saldırıları, iç tehditler ve diğer birçok tehditlere karşı savunma sağlamak için farklı teknolojileri ve stratejileri kullanır. Bu stratejiler arasında siber güvenlik duvarları, antivirüs yazılımları, güvenli kimlik doğrulama protokolleri, veri şifreleme teknolojileri, ağ trafiği analizi ve tarama araçları gibi çözümler bulunmaktadır.
03 Mart 2023 | 6 dk okuma
Network Güvenliği Nedir? Network Güvenlik Yazılımları
Networkler, birbirleriyle veri paylaşımı, bilgiye erişim ve birbirlerine bağlanma gibi işlevleri gerçekleştirmek için kullanılır. Bununla birlikte networkler, birbirlerine bağlı cihazlar arasında veri paylaşımını ve iletişim kurmayı mümkün kılar. Bu sistem evlerde, iş yerlerinde, okullarda ve hatta büyük ölçekli kuruluşlarda kullanılabilir. Fiziksel veya sanal olarak oluşturulabildiği gibi birçok farklı tipte olabilir. Yerel alan ağı (LAN), geniş alan ağı (WAN) veya internet şeklinde örneklendirilebilir.
20 Ocak 2023 | 5 dk okuma
Bulut Güvenliği Nedir?
İnternet tabanlı bilgi işlem hizmetlerinin, istenilen zaman ve yerde ulaşılabilir olması gerekir. Bu tarzdaki bulut işlemlerinde öncelikli olarak gizlilik, bütünlük ve de kullanılabilirlik büyük derecede önemlidir. Kullanılabilir olması bilgilerin kolay bir şekilde ulaşılabilir olmasını sağlar. Bütünlük ise bilgilerin tek bir yerde toplanarak zorlanmadan gerekli verilere erişimi kolaylaştırır.
25 Kasım 2022 | 5 dk okuma
Siber Güvenlik Nedir, Siber Güvenlik Hizmetleri Nelerdir?
Siber güvenlik; yazılım programları, veri ve bilgisayar donanım ağları gibi internet bağlantılı sistemleri siber tehditlerden koruyan bir güvenlik yöntemidir. Gelişmiş bir siber güvenlik programı kullanmak, değerli verilerinizin muhafaza edilmesinde çok önemli bir rol oynar. Böyle bir güvenlik yöntemi, herkesin yararına olacaktır çünkü birçok iş alanında bilginin gizli kalması mühimdir.
27 Eylül 2022 | 4 dk okuma